تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم معاون هماهنگ‌کننده عقیدتی سیاسی ارتش: مساله دشمنان فقط ایران نیست مساله آنها سلطه بر جهان اسلام است سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب ابقا شدند سخنگوی دولت: دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما اگر برای مثال خبرنگار نیاز به اینترنت آزادتری دارد باید به او داد پزشکیان: آنچه در جنگ ۱۲ روزه بدست آوریم ارزشمندتر از چیزی بود که از دست دادیم

تضمین‌ در مذاکرات باید بتواند جلوی عهدشکنی را بگیرد

نماینده دوره دهم مجلس گفت: با توجه به تجربه برجام، تضمین در مذاکرات باید به شکلی باشد که مثل دفعه قبل با عوض شدن مقامات آمریکایی همه چیز «وتو» نشود و کاری هم از دست کسی برنیاید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 11
کد خبر: ۱۲۵۶۹۸

به گزارش راهبرد معاصر حسین افضلی نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، گفت: آمریکا در گذشته نشان داده در انجام تعهداتش به قوانین بین المللی پای بند نیست به همین جهت در مذاکرات فعلی هم باید تضمین معتبری باشد که ثابت شود در صورت توافق، آمریکا به انجام عمل می کند و تجربه برجام تکرار نمی شود.

وی ادامه داد: عرف بین الملل به گونه ای است که در صورت پذیرفتن تعهدی توسط مسئولین یک کشور این تعهد برای مسئولین بعدی هم الزام آور است در حالی که شاهد بودیم رئیس جمهور آمریکا به راحتی از زیر تعهدات دولت قبلی شانه خالی کرد و از توافق خارج شد.

نماینده دوره دهم مجلس با اشاره به خروج آمریکا از برجام تصریح کرد: با توجه به تجربه برجام، توافق باید به شکلی باشد که مثل دفعه قبل با عوض شدن مقامات آمریکایی همه چیز «وتو» نشود و کاری هم از دست سایر اعضای توافق برنیاید.

افضلی با بیان این نکته که ایران نقض کننده هیچ توافقی نبوده، گفت: در هر قراردادی باید منافع طرفین در نظر گرفته شود و شرایط به گونه ای تعیین گردد که در صورت زیان دیدن یکی از طرفین امکان جبران آن وجود داشته باشد. قرارداد باید به شکلی تنظیم شود که خروج یک طرفه از آن برای طرفین مذاکره به صرفه نباشد و اگریکی از اعضای توافق به هر دلیلی معاهده را نقض کنند، به اندازه زیانی که به طرف مقابل وارد کرده بهایش را بپردازند.

وی با اشاره به تجربیات مذاکرات گذشته تاکید کرد: ایران باید براساس منافع خودش تدابیر لازم را  اتخاذ کند. تضمین در توافق احتمالی باید به گونه‌ای باشد که طرف مقابل را از عهدشکنی منصرف کند.

افضلی در مورد چرایی تضمین گرفتن روسیه و چین از آمریکا گفت: روسیه و چین هم به دنبال منافع خود هستند، اگر شرایط به گونه ای باشد که مسول بعدی آمریکا به راحتی بتواند تعهداتش را زیرپا بگذارد همه طرف ها متضرر می شوند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر